El Pla Hàbitat 20-30 preveu duplicar l'oferta amb 32.000 habitatges d'interés social

Amb un pressupost de 2.200 milions d'euros s'intervindran 150.000 habitatges i els seus entorns urbans.

Presentació del Pla Hàbitat 20-30
Presentació del Pla Hàbitat 20-30 / GVA

Atés l'alarmant nombre de famílies que necessiten suport per a accedir a un habitatge (88.000 a finals de 2019), el vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha avançat que la Generalitat treballarà per a "duplicar el parc d'habitatges d'interés social". Amb un pressupost de 2.200 milions d'euros es pretén arribar a un parc públic de 32.000 habitatges en 10 anys, el doble que ara.

Ho ha avançat en la presentació que ha fet als representants d'entitats del sector i de col·lectius socials de les línies del pla estratègic d'habitatge, Pla Hàbitat 20-30. En la intervenció, Dalmau ha afirmat que el pla es concep com el full de ruta amb el qual poder garantir la funció social de l'habitatge a la Comunitat Valenciana i proporcionar un servei públic de qualitat homologable als referents europeus.

Aquest pla proposa un nou model de governança basat en la municipalització de la gestió directa de la política d'habitatge amb el suport i sota la coordinació de la Generalitat. A més, ofereix un pacte de transició verda i circular en l'hàbitat a través del qual es reduïsca el consum d'energia, d’aigua i de matèries primeres, s'eliminen els residus i s'afavorisca la reutilització.

5.000 ocupacions verdes a l'any

Segons ha explicat, el parc construït no s'ajusta a les necessitats actuals, atés que quasi el 10% dels habitatges principals requereixen intervenció urgent i mesures d'integració urbana. D’aquesta manera s'intervindran 150.000 habitatges i els seus entorns urbans amb criteris de biohabitabilitat. Un gran pacte, ha subratllat Dalmau, que proporcionarà 5.000 ocupacions verdes netes a l'any.

També et pot interessar

stats