Els pilots de Ryanair podran acollir-se a la llei laboral espanyola a partir del 31 de gener

El sindicat ha confirmat que retirarà la demanda que va interposar a l'Audiència Nacional.

Aeronau a l’aeroport d’Eindhoven
Aeronau a l’aeroport d’Eindhoven / Rob Engelaar (Efe)

Els pilots de Ryanair amb base a Espanya podran podran adaptar els seus contractes a la legislació laboral espanyola a partir del 31 de gener. Així ho han acordat l'aerolínia irlandesa i el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), qui ha anunciat que retirarà la demanda que va interposar davant de l'Audiència Nacional. 

Segons han confirmat les dues parts, els pilots de Ryanair també podran sol·licitar baixes per maternitat i paternitat d'acord amb les lleis espanyoles, i han acordat la reducció del període de prova dels pilots, que passa de 12 a 6 mesos. 

L'aerolínia i els treballadors s'han compromés, a més, a iniciar una taula de negociació per a elaborar un conveni col·lectiu. El president de Sepla, Óscar Sanguino, ha subratllat que s'inicia “una nova etapa en les relacions laborals” amb Ryanair. Al seu torn, el director de recursos humans de la companyia, Edward Wilson, ha considerat l'acord “un pas molt important”. 

L'acord signat amb els pilots amb base a Espanya s'afegeix als que Ryanair ha negociat amb els pilots del Regne Unit, Irlanda i Portugal. Wilson visita aquest dijous Bèlgica i el compromís podria estendre's per als pilots d'aquest país. 

També et pot interessar

stats