El PIB repunta en el segon trimestre i creix un 2,8%

La variació interanual es dispara i se situa en el 19,8%, trencant la tendència de taxes interanuals negatives després de cinc trimestres consecutius

Banc d'Espanya a Madrid en una imatge d'arxiu
Banc d'Espanya a Madrid en una imatge d'arxiu

L'economia espanyola va créixer un 2,8% en el segon trimestre de l'any, tornant així a valors positius després d'haver registrat en el primer trimestre una reculada del 0,4% a causa de l'impacte de la tercera onada de la Covid i de la borrasca Filomena.

Segons l'avanç de dades publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'economia espanyola va créixer un 2,8% entre abril i juny respecte al trimestre anterior a causa sobretot de l'impuls del consum.

A més, en taxa interanual, el PIB es va disparar en el segon trimestre, després de l'aturada causada el 2020 per l'impacte de la pandèmia. En concret, l'economia espanyola va rebotar un 19,8% interanual, enfront de la caiguda del 4,2% experimentada en el trimestre anterior, la qual cosa significa 24 punts per damunt de la taxa registrada en el primer trimestre de 2021.

Amb aquest rebot interanual del 19,8% es trenca la tendència després de cinc trimestres consecutius de taxes interanuals negatives, iniciades en el primer trimestre de 2020 per l'efecte de la pandèmia sobre l'activitat econòmica.

La demanda nacional va sumar 20,3 punts al PIB interanual, xifra 22,9 punts superior a la del primer trimestre, mentre que la demanda externa va tindre una aportació negativa de 0,5 punts, 1,1 punts més que en el trimestre passat.

A preus corrents, el PIB va ascendir un 21,1% en taxa interanual, 24,1 punts superior a la registrada en el primer trimestre d'enguany.

En tot cas, l'INE explica que l'avanç de dades està elaborat amb la informació disponible fins a maig, així com amb alguns resultats avançats al mes de juny.

Aquest fet, unit a la dificultat per al mesurament estadístic en un canvi de conjuntura com el de la crisi del Covid, "fa preveure que les futures revisions dels resultats hui publicats puguen ser d'una magnitud més gran que l'habitual".

També et pot interessar

stats