El PIB creix un 0,6% entre abril i juny i baixa la taxa interanual al 2,5%

L’economia espanyola creix al mateix ritme que el primer trimestre de l’any degut a l’impuls de la inversió i l’estancament del consum.

La taxa interanual es va situar en el 2,5%, tres dècimes que en el trimestre anterior
La taxa interanual es va situar en el 2,5%, tres dècimes que en el trimestre anterior / EP Data

L'economia espanyola va créixer un 0,6% entre abril i juny d’aquest any, una taxa similar a la del trimestre anterior, gràcies l’impuls de la inversió, ja que el consum pràcticament es va estancar. Així es constata a la Comptabilitat Nacional Trimestral publicada aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per la seua banda, la taxa interanual es va situar en el 2,5%, tres desenes menys que en el trimestre anterior. Aquesta taxa és dues desenes inferior a l'estimada inicialment per l’INE a finals mes passat, que era del 2,7%. Sí que ha coincidit, per contra, la dada trimestral que va avançar l'INE, del 0,6%.

Amb el repunt interanual del 2,5% registrat en el segon trimestre de l'exercici, l'economia espanyola acumula 18 trimestres consecutius de taxes interanuals positives, mentre que, amb l'avanç trimestral del 0,6%, s'acumulen 19 trimestres consecutius de pujades.

La demanda interna va aportar 3,3 punts al creixement del PIB interanual en el segon trimestre, dues dècimes més que en el trimestre anterior, mentre que la demanda externa va restar huit dècimes al creixement, cinc dècimes inferior a la del trimestre anterior.

També et pot interessar

stats