EL PIB de la Comunitat Valenciana creix per damunt de la mitjana estatal amb un 0,7%

Obté el segon millor registre autonòmic del tercer trimestre, juntament amb Navarra i Aragó. Madrid queda en primera posició.

L’economia valenciana ha crescut un 0,7% en el tercer trimestre de 2018.
L’economia valenciana ha crescut un 0,7% en el tercer trimestre de 2018. / Steve Buissinne

Madrid, la Comunitat Valenciana, Navarra i Aragó lideren el creixement del PIB en el tercer trimestre de 2018, amb taxes per damunt del 0,6% del conjunt d’Espanya, segons un informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef).

En concret, Madrid se situa en el primer lloc amb un 0,8%. La segueixen la Comunitat Valenciana, Navarra i Aragó, les tres amb una taxa del 0,7%. Catalunya, Galícia i el País Basc creixen un 0,6%, igual que la mitjana nacional.

Pel que fa als creixements més baixos en aquest tercer trimestre, es concentren en Balears amb un 0,2% i Astúries i La Rioja, els dos amb un 0,3%.

Respecte a la taxa interanual, set comunitats autònomes superen el creixement mitjà espanyol situat en un 2,5%. El primer lloc l’ocupa Aragó amb un 3,1%. Just per darrere, Galícia i Madrid, amb un 2,8%. El País Basc amb un 2,7% i Canàries, Navarra i la Comunitat Valenciana, les tres comunitats amb un 2,6%.

També et pot interessar

stats