El peso argentí es debilita i cau a un mínim històric de 23,35 pesos per dòlar

La moneda argentina s'ha debilitat al llarg del mes de maig al voltant del 12% i ha arribat a mínims històrics.

Districte financer de Buenos Aires
Districte financer de Buenos Aires / Martín Acosta (Reuters)

El Banc Central argentí ha intervingut amb la venda de 1.000 milions de dòlars en el mercat de divises, però s'han absorbit ràpidament i el peso es va debilitar un 2,74 per cent, tot continuant la tendència a la baixa. El govern ha iniciat les converses per a arribar a un acord amb el Fons Monetari Internacional, però tot i això, no ha aconseguit frenar la caiguda de la moneda. El ministre de Producció, Francisco Cabrera, resta importància a la situació econòmica perquè entén que "és un tema conjuntural, que en pocs dies passarà a la història" i vol i tranquil.litzar els argentins i els inversors per a evitar una situació de crisi.

Cabrera defensa que l'Argentina "és un país més que solvent amb un deute molt baix" i assegura que la caiguda del peso es deu a un problema de liquidesa "per l'eventualitat d'una suma de taxes als Estats Units que ha donat lloc a l'eixida de les monedes locals dels països emergents”.

Des del Fons Monetari Internacional no s'ha donat informació sobre les negociacions, però el ministre de Finances, Luis Caputo, ha assegurat en una entrevista al mitjà argentí Infobae que l'acord amb l'FMI podria anar acompanyat de finançament del Banc Mundial, el Banc Interamericà de Desenvolupament i la Corporació Andina de Foment.

També et pot interessar

stats