Pescanova assegura que no es va beneficiar de les actuacions dels directius acusats

Comença el juí contra els 31 acusats, antics administradors i directius de l'empresa, per maquillar els comptes.

A l'Audiència Nacional ha començat el juí oral que se segueix contra 31 acusats, antics administradors i directius de Pescanova
A l'Audiència Nacional ha començat el juí oral que se segueix contra 31 acusats, antics administradors i directius de Pescanova / Fernando Alvarado (Efe)
02 de desembre 2019 - 15:45

L'empresa Pescanova assegura, coincidint amb l'inici del juí oral a l'Audiència Nacional contra l'antiga cúpula de l'empresa per maquillar els comptes, que ni ella ni els seus accionistes es van beneficiar de les actuacions dels directius acusats, sinó que van ser els principals perjudicats.

Unes declaracions que han fet el mateix dia en què ha començat a l'Audiència Nacional el juí oral que se segueix contra 31 acusats, antics administradors i directius de Pescanova, en el qual es jutjaran els presumptes delictes comesos durant la seua gestió entre 2007 i 2012. Una gestió en les quals van portar l'empresa al concurs de creditors i van estar a punt de fer-la desaparéixer.

L'empresa, que està acusada en el juí com a presumpta beneficiària d'aquestes actuacions de tercers, ha assegurat que oferirà tota la col·laboració per a "el correcte aclariment dels fets, caiga qui caiga en el camí".

"Al llarg del procediment sostindrem i acreditarem, com hem sostingut des de l'any 2013, que Pescanova i els seus més de 9.000 accionistes no sols no es van beneficiar de les actuacions dels administradors i directius acusats, sinó que en realitat van ser els principals perjudicats per aquestes actuacions", ha assenyalat en un comunicat l'actual societat de cartera, que té una participació de l'1,65% en Nova Pescanova.

"Els fets jutjats han suposat la ruïna econòmica de 9.000 inversors"

Com a "reflex d'aquest perjuí", ha ressaltat que "a la vista de tots està la comparació de la situació de la companyia en 2012 amb la que presenta ara, així com l'elevada cotització borsària que van arribar a aconseguir les seues accions enfront de la cotització actual".

"Els fets jutjats, en definitiva, han suposat la ruïna econòmica de 9.000 inversors, titulars de l'amplíssima majoria del capital social, i la nostra obstinació en el procediment se centrarà en el reconeixement per part del tribunal d'aquesta realitat", ha assenyalat l'empresa.

També et pot interessar