El pes del camp en l'economia valenciana, en continu descens

Actualment el sector primari és el de menor pes en el producte interior brut.

VÍDEO | El pes del camp en l\'economia valenciana, en continu descens

El pes del camp en l'economia valenciana ha anat minvant en les últimes dècades. Actualment el sector primari és el de menor pes en el producte interior brut, tot i que cal tindre en compte que hi ha lligada una indústria agroalimentària que sí que té més pes en l'economia.

La Conselleria d'Economia Sostenible xifra en 80.000 les persones que treballen en el sector agrari a la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra inclou els que estan donats d'alta en la Seguretat Social. 

El sector primari representa actualment el 2% del PIB valencià, quatre vegades menys que la construcció. El sector serveis representa un 71% de l'economia valenciana. Això sí, existeixen subsectors lligats a l'agricultura que pertanyen al sector serveis o al sector secundari, com la indústria agroalimentària.

A tot Espanya, segons dades de l'enquesta de població activa, més de 800.000 persones treballen en l'agricultura i la ramaderia.

En 35 anys, els que van de 1983 a 2017, la superfície de cultiu a la Comunitat Valenciana ha disminuït en vora 280.000 hectàrees, sobretot en secà, amb una disminució de vora el 45%.

També et pot interessar

stats