El Perte Vec II repartirà 1.410 milions més enllà del resultat electoral

Els diners es repartiran entre la línia de bateries i la de la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat

Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics carregant-se
Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics carregant-se / Scharfsinn (Shutterstock)

La segona convocatòria del projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat (Perte VEC) estarà dotada amb 1.409,66 milions d'euros, repartits entre la línia de bateries, que comptarà amb 850 milions, i la línia relativa a la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat, amb un pressupost de 559,66 milions d'euros.

En la reunió tècnica d’aquest dimecres, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha transmés al sector la intenció de traure la convocatòria de la primera línia del Perte VEC II, la de bateries, amb la major celeritat possible, i que estiga resolta el 15 de setembre, segons han assenyalat fonts coneixedores de la reunió.

En la secció A, la de bateries, per als projectes de producció de bateries, l'import total de l'ajuda no podrà superar els 150 milions d'euros per empresa. Per a projectes de producció de components essencials, el màxim que podrà rebre una entitat seran 100 milions d'euros, i els de producció de matèries primeres fonamentals essencials no podran superar els 25 milions d'euros per empresa.

En aquest sentit, en aquesta segona convocatòria s'inclourà un model de pagament únic quinze dies després de l'aprovació del projecte. Per a la resolució de la concessió, el termini serà de dos a tres mesos des del moment que es presente la sol·licitud. Així mateix, se substituirà la concurrència competitiva de l'anterior programa per una concurrència simple i, per tant, la comprovació dels projectes es durà a terme en "estricte" orde d'arribada.

A més, el comissionat del Perte VEC ha transmés al sector que els diners es repartiran independentment del resultat electoral de les eleccions generals, cosa que han celebrat des de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) que, sobre la reunió, només ha demanat "que la línia de bateries isca com més prompte millor".

La segona línia del Perte VEC II, relativa a la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat, es convocarà setmanes després condicionada a la publicació per part de la Comissió Europea del nou reglament d'excepció per categories, que regula les ajudes que es concediran.

També et pot interessar

stats