El personal de les ambulàncies de la Comunitat Valenciana es manifesta pel centre de València

El col·lectiu està en vaga indefinida per la millora de les seues condicions laborals mentre la Conselleria es compromet a mediar amb la patronal.

El personal de les ambulàncies de la Comunitat Valenciana es manifesta pel centre de València
El personal de les ambulàncies de la Comunitat Valenciana es manifesta pel centre de València

El personal de les ambulàncies s'ha manifestat aquest dissabte de matí pel centre de València, per a demanar una solució definitiva a les reivindicacions laborals, després de cinc anys de negociacions fracassades amb la patronal del sector. Els 1.700 treballadors i treballadores de transport sanitari de la Comunitat Valenciana, en vaga indefinida des de dimarts passat, reclamen millors condicions laborals i salarials, entre les quals, jornades de menys de 12 hores i sous de més dels actuals 900 euros mensuals.

Sanitat exigirà a l'empresa el compliment del contracte 

La Conselleria de Sanitat ha afirmat que exigirà a l'empresa que té adjudicat el servei d'ambulàncies el "compliment del compromís adquirit" quan es va adjudicar el contracte. La consellera Ana Barceló va assegurar en una compareixença al ple de les Corts, dijous passat, que els "preocupa molt" que l'empresa concessionària del servei "no complisca els seus compromisos laborals amb els treballadors" i ha indicat que quan una empresa es presenta a un concurs coneix els plecs i les condicions. 

Barceló ha afirmat que exigiran a l'empresa el compliment del contracte "i per descomptat també els acords que tinga amb els treballadors, als quals la consellera és aliena i ha de ser objecte d'un acord que jo espere que arribe prompte". 

Retards de 4 i 5 hores en altes i en trasllats de pacients que necessiten tractaments específics

Els serveis mínims estan garatits, i són del 100% en el cas de les urgències, però la vaga està causant retards d'entre 4 i 5 hores en els trasllats de persones malaltes als tractaments com ara la radioteràpia, la quimioteràpia i la diàlisi. Els sindicats critiquen uns serveis mínims que consideren excessius i culpen dels retards al fet que des de l'empresa els han instat a atendre altes hospitalàries. 

També et pot interessar

stats