Les pernoctacions hoteleres de turistes espanyols pujaren un 3,2% a l’agost a la Comunitat Valenciana

A Espanya s'han reduït un 0,6% i ja s'encadenen tres mesos consecutius de descens des del mes de juny.

Peníscola, al Baix Maestrat
Peníscola, al Baix Maestrat

La Comunitat Valenciana va ser el mes d'agost una de les destinacions principals de residents a Espanya, per darrere d'Andalusia i Catalunya. De fet, les pernoctacions hoteleres han registrat aquest període un increment del 3,2% respecte a l'any passat. 

La tendència alcista valenciana contrasta amb la mitjana espanyola, ja que en el conjunt de l'Estat les pernoctacions en establiments hotelers s'han reduït un 0,6% a l’agost, en comparació amb el mateix mes del 2017. En total, els hotels espanyols arribaren a 46,3 milions de pernoctacions. Aquestes xifres suposen el tercer descens consecutiu des del mes de juny, d'acord amb les dades proporcionades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

El descens a Espanya es deu fonamentalment a la caiguda del 2,5% pel que fa a estades de turistes estrangeres. El mercat espanyol va créixer un 2,9% respecte de l’agost del 2017, una xifra insuficient per a remuntar la caiguda. 

Pel que fa als preus dels hotels, han continuat augmentant aquest mes i han registrat una pujada del 2,22% a la Comunitat Valenciana en relació amb agost del 2017. Al territori espanyol l'increment ha sigut més lleu i s'ha situat en un 0,6% més. Això cosa implica que en 52 dels últims 53 mesos els preus han experimentat pujades.

També et pot interessar

stats