Les pernoctacions hoteleres pugen un 12,2% al gener a la Comunitat Valenciana

És la tercera destinació preferida dels residents espanyols i la cinquena dels turistes estrangers.

Les pernoctacions hoteleres a la Comunitat Valenciana han pujat un 12,2 per cent el mes de gener
Les pernoctacions hoteleres a la Comunitat Valenciana han pujat un 12,2 per cent el mes de gener

Les pernoctacions hoteleres a la Comunitat Valenciana han pujat un 12,2 per cent el mes de gener respecte al mateix mes de 2018. A tot Espanya han pujat un 0,4 per cent, segons les dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La Comunitat Valenciana és la tercera destinació preferida pels residents espanyols, només per darrere d'Andalusia i Madrid. En canvi, entre els viatgers estrangers la destinació preferida és Canàries i la Comunitat Valenciana és la cinquena.

Els hotels espanyols han registrat 15,4 milions de pernoctacions al gener, la qual cosa suposa un 0,4% més que en el mateix mes del 2018. D'aquesta manera, les pernoctacions hoteleres encadenen quatre mesos consecutius d'ascensos interanuals. 

Al gener es van cobrir el 45,1% de les places oferides, amb un descens anual de l'1,4%. D'altra banda, l'estada mitjana ha baixat en el primer mes de l'any un 1,4%, i se situa en 3 pernoctacions per viatger. 

Quant als preus, la taxa anual de l'índex de preus hotelers es va situar en el 0,9% al gener, tres dècimes més que al desembre i 2,3 punts per davall de la taxa de fa un any.

També et pot interessar

stats