Les pernoctacions hoteleres marquen la major caiguda en 15 mesos

Després de fer fallida Thomas Cook, han baixat un 2% a l'octubre en relació amb el mateix mes de l'any passat.

Les pernoctacions realitzades pels espanyols han caigut un 5,6% i les efectuades pels estrangers, un 0,5%
Les pernoctacions realitzades pels espanyols han caigut un 5,6% i les efectuades pels estrangers, un 0,5% / Valeriia Bugaiova (Unsplash)

Les pernoctacions en hotels espanyols han baixat un 2% a l'octubre en relació amb el mateix mes de l'any passat. Això suposa la major caiguda interanual des de juliol de 2018, fins a sumar 30,5 milions.

Aquest descens, el segon consecutiu després del de setembre, es produeix després que l’operador turístic britànic Thomas Cook es declarara en fallida durant l'última setmana de setembre, la qual cosa va provocar una crisi en el sector turístic.

La reculada interanual de les pernoctacions a l'octubre es deu a la caiguda en un 5,6% de les pernoctacions realitzades pels espanyols i al descens en un 0,5% de les efectuades pels estrangers, segons dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'altra banda, en els deu primers mesos de l'any, les pernoctacions en hotels espanyols s'ha incrementat un 0,9% respecte al mateix període de 2018.

També et pot interessar

stats