Les pernoctacions en apartaments turístics cauen un 63,7% al desembre a la Comunitat Valenciana

Malgrat el descens, és la segona destinació preferida a Espanya en apartaments i la primera en càmpings, amb la Costa Blanca com a referent.

Apartaments a Benidorm en una imatge d'arxiu
Apartaments a Benidorm en una imatge d'arxiu / Shutterstock

Les pernoctacions en apartaments turístics de la Comunitat Valenciana ha descendit un 63,7% al desembre respecte al mateix mes de 2019, però malgrat això van ser la segona destinació preferida, després de Canàries, amb més de 3,8 milions d'estades.

La regió és a més el destí nacional més sol·licitat en càmpings, amb 337.152 pernoctacions, la qual cosa suposa una baixada del 46,2% respecte a desembre de 2019. Per zones turístiques, la Costa Blanca és la preferida, amb 208.765 estades i una ocupació del 60,7% de les parcel·les oferides.

Segons l'Enquesta d'Ocupació Extrahotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), publicada aquest dilluns, els punts turístics amb més pernoctacions són Benidorm, Cartagena i Blanes.

Les pernoctacions en allotjaments extrahotelers cauen un 58,8% a Espanya

En el conjunt d'Espanya, les pernoctacions en allotjaments extrahotelers (apartaments, càmpings, cases rurals i albergs) han baixat un 58,8% el 2020, fins a un total de 52,2 milions. Es registra una millor evolució entre els residents (caiguda del 36,5%) que entre els estrangers (descens del 73,9%), a conseqüència dels efectes de la pandèmia de coronavirus. L'enquesta reflecteix així mateix una millor evolució en aquesta mena d'allotjaments que als hotels, que van caure un 73,3%.

El 2020 es van perdre pràcticament 75 milions de nits consumides respecte a l'any anterior en els establiments no hotelers, entre els quals l'evolució menys negativa es va donar en els càmpings, amb un descens del 50,6%.

També et pot interessar

stats