Pensionistes valencians retornen a Báñez cartes amb la pujada de pensions

Un grup de pensionistes s'ha concentrat en la plaça de l'Ajuntament de València per a reclamar unes pensions dignes.

Pensionistes a la plaça de l'Ajuntament de València reclamant unes pensions dignes

Reclamar unes pensions dignes, que pugen al ritme de creixement dels preus o IPC. És una de les principals reivindicacions que ha reunit un grup de pensionistes en la plaça de l'Ajuntament de València. Els manifestants, en un acte simbòlic, han retornat a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, les cartes en què s'informa de la pujada d'un 0,25% de les seues prestacions.

Per als manifestants, convocats per la CGT, aquesta pujada és insuficient, ja que no garanteix unes pensions "dignes i suficients", tal com assenyala l'article 50 de la Constitució. A més a més, els pensionistes protesten contra el retard progressiu de l'edat de jubilació fins als 67 anys, així com l'exigència de tindre més anys cotitzats.

Els jubilats valencians cobren quasi 100 euros menys que els de la resta d'Espanya, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social. D'aquesta manera, la pensió mitjana a Espanya és de de 1.079,16 euros, mentre que a la Comunitat Valenciana es redueix a 984,36 euros.

Aquesta protesta se suma a altres manifestacions de pensionistes que han tingut lloc des de fa setmanes a diferents punts de la geografia valenciana, com ara Castelló o València,en defensa de pensions dignes per a totes i tots.

També et pot interessar

stats