La pensió mitjana dels valencians superarà els 1.300 euros l'any que ve

La paga mitjana dels jubilats pujarà 47,99 euros, el 3,8% estipulat en l'última revaloració

Una pensionista trau diners del caixer
Una pensionista trau diners del caixer / Miguel AF (Shutterstock)

La pensió mitjana dels valencians se situarà en 1.310,91 euros l'any que ve, després de pujar 47,99 euros per la revalorització d'aquelles que són contributives. Es tracta d'un augment del 3,8% respecte a la xifra del 2023, que se situava en 1.262,92 euros. Aquesta pujada en els pagaments per jubilació venen derivats per l'acord del govern estatal i per l'índex de preus de consum de novembre, així com per les dades de les últimes nòmines de les pensions del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Amb aquesta revalorització totes les autonomies superaran els 1.000 euros de pensió mitjana. Fins ara, Ourense va ser l'única província que no arribava a aquesta xifra. I encara que amb aquesta revalorització serà el territori on menys en perceben: els seus jubilats cobraran 1.021 euros de mitjana.

Aquestes pujades no fan variar la nostra posició en el llistat dels territoris amb la pensió mitjana més alta. La valenciana és la cinquena autonomia amb una pensió mensual més baixa, després d'Extremadura, Galícia, Múrcia i Andalusia. D'altra banda, els jubilats que més cobren continuen sent els d'Euskadi, Astúries i els madrilenys.

També et pot interessar

stats