Pendents de la reunió de Ford a Colònia

Els sindicats de la factoria d'Almussafes veuen amb "incertesa" els ajustos que es faran a les diferents plantes europees.

Pendents de la reunió de Ford a Colònia
Pendents de la reunió de Ford a Colònia

Dia clau per al futur de la factoria de Ford. La direcció de Ford es reuneix aquest dijous a Colònia amb els representants dels comités d'empresa europeus per a concretar com afecta la reestructuració de les plantes de fabricació i motor, després d’estudiar la situació planta per planta. 

Les Notícies del Matí  ha entrevistat Carlos Faubel, representant d'UGT a Ford Almussafes des de Colònia, on a les 12 hores se celebrarà la reunió de la direcció europea. Segons ha dit, hi ha un ambient "d'incertesa" pel que passarà a les diferents factories europees, però no creu que hui es facen grans anuncis. "Per a saber què passarà, potser hem d'esperar uns mesos", afig. 

Està previst que la companyia explique a Colònia les línies mestres del seu pla estratègic per a les plantes que té a Europa. Ford ja ha anunciat importants ajustos i una reestructuració global. La companyia nord-americana té 13 plantes a Europa: a Espanya, Alemanya, el Regne Unit, França, Romania i Rússia.

Ara la gran incògnita és saber com afectarà cada planta i, específicament, la valenciana, on hi ha més de 7.000 treballadors. Mentrestant les parades de producció continuaran fins al gener.

També et pot interessar

stats