Pedro Sánchez veu positiva la fusió de CaixaBank i Bankia per a la cohesió territorial

El president diu que es convertiria en el primer banc espanyol i el desé d'Europa en importància i grandària.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que la fusió de CaixaBank i Bankia és una gran operació per a l'economia espanyola pel fet que podria ajudar a l'interés general, a l'estabilitat del sector financer i a maximitzar la participació pública.

Sánchez considera que l'entitat resultant seria vital per a la cohesió territorial pel fet que tindria una gran presència tant a Catalunya, com a la Comunitat de Madrid, a la Comunitat Valenciana i les Illes Balears; i que, a més, es convertiria en el primer banc espanyol i el desé d'Europa en importància i grandària.

No obstant això, ha explicat que realment és el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) l'organització que ha de dictaminar si tira avant la fusió.

De fet, només la notícia de la possible unió dels dos bancs ja ha sigut positiva per als mercats. Bankia ha augmentat un 33% el seu valor. Encara així, Sánchez ha admés que el govern encara està lluny de recuperar el rescat bancari de 2012 per valor de 22.000 milions d'euros. A més, ha matisat que es tracta d'una herència rebuda i que és un “assumpte pendent”.

Les primeres vacunes, al desembre

El president del govern espanyol també s'ha referit a la situació d'Espanya pel que fa a les vacunacions de la Covid-19. Sánchez ha explicat que espera que les primeres dosis comencen a administrar-se a diferents grups poblacionals consensuats amb les comunitats autònomes a partir del mes de desembre.

De fet, ha recordat que la Unió Europea és la que està gestionant la compra de les vacunes contra el nou coronavirus. La desenvolupada per la Universitat d'Oxford i la companyia AstraZeneca és la que està més avançada.

Finalment, el president del govern espanyol ha recordat que, aquest dimecres, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), presidit pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i en el qual participen totes les comunitats autònomes, començarà a treballar en els grups de població que rebran primer la futura vacuna contra el coronavirus.

També et pot interessar

stats