Pedro Sánchez clausura el Congrés Nacional de l’Empresa Familiar a València

El president del Partit Popular, Pablo Casado, també hi participa aquest dimarts.

Pedro Sánchez clausura el Congrés Nacional de l’Empresa Familiar a València
Pedro Sánchez clausura el Congrés Nacional de l’Empresa Familiar a València

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, clausurarà el XXI Congrés Nacional de l’Empresa Familiar que té lloc al Palau de Congressos de València i al qual assisteixen més de 800 persones del món empresarial. Sánchez donarà per conclòs el congrés en un acte al qual assistirà també el president de la Generalitat, Ximo Puig i el president de l’Institut de l’Empresa Familiar, Francisco J. Riberas. En el programa d'aquest dimarts també pronunciarà una conferència el president del Partit Popular, Pablo Casado. Els dos coincidiran a València després de les darreres divergències mantingudes al Congrés i que han dut Sánchez a "trencar relacions" amb Casado.

El Congrés, l’han inagurat de manera oficial aquest dilluns el rei Felip VI, la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, el president de la l’executiu valencià, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

En el discurs inaugural, el rei va elogiar aquest tipus d'empreses “pels valors i per la confiança” que generen, en un context en què “s’ha d’aprendre a conviure amb la incertesa”. Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va remarcar que a la Comunitat Valenciana “sempre li ha anat millor com més oberta és Espanya, que sap que les fronteres són un fre per al progrés, que ha constatat que no hi ha vies alternatives per a la prosperitat i que vol un estat espanyol que garantisca la singularitat dels territoris però, sobretot, la igualtat entre les persones”.

L’empresa familiar és una tipologia de negoci especialment rellevant a la Comunitat Valenciana, com ara Grupo AZA o Mercadona. En total, hi ha més de 132.000 empreses familiars al territori valencià, que suposen el 91% del total d’empreses, ocupen prop del 85% de les treballadores i els treballadors, i generen el 77% del PIB. En total, 9 de cada 10 empreses valencianes són negocis familiars.

També et pot interessar

stats