El peatge de les autopistes pujarà vora un 1% el 2020, el tercer increment consecutiu

L'augment afecta el tram de l'AP-7 des de la circumval·lació d'Alacant, però no en sentit nord, per l'alliberament parcial de la via.

Per tercer any consecutiu puja el preu del peatge de les autopistes
Per tercer any consecutiu puja el preu del peatge de les autopistes

El preu mitjà del peatge de les autopistes pujarà un 0,84% a partir del pròxim 1 de gener de 2020. La pujada s'aplica a nou vies de la xarxa estatal, les quals sumen vora 700 quilòmetres de pagament, entre les quals hi ha el tram de l'AP-7 per la circumval·lació d'Alacant. 

Per contra, no s'aplicarà a la resta de trams de l'autopista que travessen la Comunitat Valenciana (entre Alacant i Tarragona), on se suprimeix el peatge al començament de 2020, quan l'autopista retorna a la titularitat pública. Abertis prescindirà de 136 treballadors i treballadores en la via, que voten aquests dies l'ERO pactat entre els sindicats i l'empresa. 

L'increment del preu és inferior al de l'1,67% i l'1,91% que, respectivament, es van aplicar el 2019 i el 2018. No obstant això, suposa encadenar tres exercicis de pujades després dels descensos registrats el 2016 i el 2017.

L'actualització del preu mitjà del peatge de les autopistes és fruit d'una fórmula de revisió automàtica anual que el sector va pactar amb el govern central el 2002.

La xarxa d'autopistes estatals acumula enguany sis anys consecutius de creixement del nivell de trànsit. Al tancament del passat mes de setembre, les vies de pagament comptabilitzaven una mitjana de 21.012 usuaris al dia, un 4,8% més que un any abans.

També et pot interessar

stats