La patronal valenciana reclama la construcció d'una segona pista a l'aeroport d'Alacant-Elx

El president de la CEV, Salvador Navarro, considera que les xifres de passatgers del recinte justifiquen la necessitat aquesta nova infraestructura

Aeroport d'Alacant-Elx
Aeroport d'Alacant-Elx / Shutterstock

La patronal valenciana reclama incrementar la capacitat de l'aeroport d'Alacant-Elx, el més gran de la Comunitat Valenciana. El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat (CEV), Salvador Navarro, ha considerat aquest dimarts que les xifres de passatgers que registra l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández justifiquen la necessitat de disposar d'una segona pista en aquesta instal·lació.

Navarro, la secretària general de la CEV, Esther Guilabert, i el president de la patronal hotelera Hosbec, Pere Fuster, han defés la necessitat d'ampliar, a curt termini, l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández i d'executar la variant de Torrellano en una reunió mantinguda amb el president d'Aena, Maurici Lucena, ha informat la CEV en un comunicat. Segons el president de la CEV, l'aeroport alacantí, situat a la pedania il·licitana de l'Altet, no sols ha recuperat les xifres que el van consolidar com el cinqué d'Espanya en trànsit de passatgers, sinó que el nombre d'usuaris és ja un 4,9% superior a l'any anterior a la pandèmia. Amb aquesta recuperació rècord de l'activitat s'augura un tancament d'any per damunt dels 15 milions de passatgers, xifra que faria més que convenient la inversió en una segona pista, indica la nota de premsa.

De fet, la segona pista de l'aeroport de Màlaga - Costa del Sol es va construir en superar els tretze milions de passatgers. “Pensem que les xifres justifiquen l'existència d'una segona pista” en el cas de l'aeroport alacantí, ha manifestat Navarro.

Igualment, la patronal considera "incompressible i injust" que un aeroport de tal envergadura seguisca sense tindre connexió per línia ferroviària i ha cridat a no subestimar la demanda ni els beneficis mediambientals que tindria retirar la via de la costa. Navarro ha exigit que el Ministeri de Transports i Adif completen el projecte definitiu de la variant de Torrellano i la connexió amb l'aeroport, i doten de pressupost l'execució de les obres necessàries.

També et pot interessar

stats