La patronal valenciana elimina el límit de huit anys de mandat de la presidència

El canvi segueix el que ha marcat prèviament la patronal espanyola CEOE

Salvador Navarro, este dimecres
Salvador Navarro, este dimecres / Rober Solsona (Europa Press)

El president o presidenta de la CEV podrà estar a partir d'ara més de huit anys en el càrrec. La patronal valenciana ha aprovat una modificació dels estatuts que elimina el límit de presidència que fins ara tenia este col·lectiu empresarial, en línia amb el que han decidit prèviament altres organitzacions com la CEOE. "Si hi ha projecte i l'assemblea et dona suport, no hi ha cap problema a seguir", ha resumit Salvador Navarro, actual president de la CEV.

Navarro, que esgotarà el seu mandat d'ací a un any i mig, ha manifestat que queda treball per fer, especialment el de visibilitzar la Comunitat Valenciana a Madrid, "un altaveu molt important". Ha assenyalat que al nostre territori i als empresaris valencians els falta "posicionament" en les institucions de l'Estat i ha posat com a exemple l'empresa il·licitana PLD Space, que ha llançat un coet espacial. Si haguera sigut d'una altra zona, "hauria eixit en els telenotícies". Segons ha recordat, com a president de la Comissió de Relacions amb les Corts i el Senat de CEOE, ha tingut l'oportunitat d'acompanyar a Castelló els diputats de la Comissió d'Indústria del Congrés per a donar-los a conéixer el sector ceràmic de la zona.

La modificació dels estatuts també dona més autonomia a les organitzacions provincials. En esta línia, Navarro ha explicat que la junta autonòmica mai ha rebutjat una decisió de la provincial, però el canvi aprovat implica "cuidar les formes" i l'assemblea de la patronal s'ha bolcat "cap al sentiment més que a la practicitat de la norma". El canvi en els estatuts ha sigut aprovat este dimecres en l'assemblea general de la CEV que ha clausurat el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri.

L'absentisme laboral, un problema

En la seua intervenció, Navarro ha citat l'absentisme com un problema real per a les empreses i ha afirmat que si les mútues pogueren prestar assistència sanitària integral i gestionar administrativament els processos de baixa laboral, els treballadors es podrien recuperar en la meitat de temps i la Comunitat Valenciana podria estalviar fins a 223 milions d'euros o més.

També et pot interessar

stats