La patronal valenciana avala el projecte d'Intu Mediterrani

El xicotet comerç considera "precipitat" el suport de la CEV i aposta per un model "sostenible i que respecte el medi ambient".

VÍDEO | La patronal valenciana avala el projecte d\'Intu Mediterrani

La patronal valenciana vol que prospere Intu Mediterrani i està disposada a col·laborar amb el promotor per a superar els entrebancs que la Conselleria de Medi Ambient ha posat per a autoritzar el macroprojecte d'oci a Paterna.

Medi Ambient va tombar dimecres, per segona volta, la proposta del promotor i va donar-li 10 dies per a modificar el pla.  

En una entrevista a Les notícies del matí el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha acusat la Generalitat de torpedejar el projecte des del començament "sense raons tècniques, simplement per una qüestió ideològica".

Navarro considera que cal garantir la seguretat jurídica i no deixar-se portar per criteris polítics en un territori com el valencià, on s'ha de millorar la inversió estrangera. En aquest sentit, demana a la Generalitat que siga àgil per a tramitar projectes de futur com el Parc Sagunt.

Els xicotet comerç considera "precipitat" el suport de la CEV

El xicotet comerç considera precipitat el suport de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) sobre al macrocentre comercial Intu Mediterrani projectat a Paterna, perquè el projecte siga considerat novament pel Consell.

Confecomerç CV, la confederació del xicotet comerç integrada per les associacions Covaco i Cecoval, aposta per un model "sostenible i que respecte el medi ambient". Creu que els consumidors "no necessiten, ni s'ha demandat, més oferta comercial".

En aquesta línia, la patronal del xicotet comerç ha subratllat que a la Comunitat Valenciana hi ha "una gran saturació i concentració d'amplis espais comercials i és la tercera autonomia amb més centres comercials", per damunt de la mitjana europea.

Confecomerç afirma que troba a faltar que abans del pronunciament "s'haguera consultat els òrgans de govern de la CEV". Així ha anunciat que ha demanat una reunió amb el president de la patronal, Salvador Navarro, per a "tindre les explicacions oportunes".

Segons Puig, cal complir amb la legislació vigent

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reduït la controvèrsia a un tema purament tècnic. A preguntes dels periodistes Puig ha assegurat que el Consell està obert a la inversió per a generar treball, però que cal complir amb la legislació vigent.

També et pot interessar

stats