La patronal i els sindicats del calcer acorden les dates d'un període vacacional de trenta dies naturals

Les empreses d'Elx, Elda i Villena que no puguen parar durant aquest temps podran, de mutu acord amb la plantilla, deixar dies per a gaudir en altres dates

Una treballadora d'una fàbrica de calcer
Una treballadora d'una fàbrica de calcer, en una imatge d'arxiu / Calzados Pitillo

L'Associació Valenciana d'Empresaris del Calcer (Avecal), l'Associació Espanyola de Components del Calcer (AEC) i els sindicats CCOO i la UGT han aconseguit un acord per a establir la duració del període de vacances en trenta dies naturals per als treballadors del sector de les localitats d'Elx (Baix Vinalopó), Elda (Vinalopó Mitjà) i Villena (Alt Vinalopó) durant el 2023, segons ha informat aquest dilluns la patronal Avecal en un comunicat. 

En l'acord s'estipula que el període d'inici de les vacances en les empreses de calcer d'Elx i Elda serà de l’1 al 31 d'agost. Les empreses que, per necessitats de producció, tresoreria o servei de comandes no puguen fer els trenta dies naturals consecutius, podran, de mutu acord amb la plantilla, reduir el temps vacacional. En aquest cas, els dies que es deixen de lliurar se substituiran per uns altres d'igual naturalesa en altres dates al llarg de l'any, com Nadal o els ponts.

D'altra banda, en les empreses de Villena el període vacacional s'estructurarà del 17 al 30 de juliol, i del 4 al 10 de setembre. La resta de dies pendents podran ser acordats entre les empreses i les plantilles.

En relació amb el pagament de les vacances, el document estableix que s'abonaran trenta dies del salari marcat pel conveni i 30 dies en funció de la mitjana d'incentius de cada empleat o empleada. Els incentius es calcularan amb la mitjana obtinguda per cada treballador en les últimes tretze setmanes treballades.

El document arreplega que, si hi ha empreses que no poden ajustar el període vacacional a les dates establides en el conveni i no existeix acord amb els treballadors, les empreses hauran de sotmetre's a les noves propostes que plantege la Comissió de Mediació per a intentar solucionar-ho. El termini per a presentar les propostes a la citada comissió acabarà el 12 de març del 2023.

També et pot interessar

stats