Patronal i sindicats acorden un increment salarial de 4,2% en el sector del metall

Aquesta pujada afectara 35.000 persones a la província de València

pacte preus cotxes
Imatge de la fira de l'automòbil / À Punt NTC

La Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) i els sindicats CCOO PV i UGT-PV han firmat aquest dimarts les taules salarials reals 2022 del Conveni col·lectiu del metall de la província de València, que suposa un increment del 4,2% i de què es beneficiaran 35.000 treballadors.

L’acord s’aplica amb caràcter retroactiu, des de gener de 2023, i no genera retards de l'exercici passat, segons ha informat Femeval. Després de finalitzar el conveni col·lectiu per a 2020-2022, quedava pendent la revisió pactada de 2022 a l'IPC real, que suposa un 4,2%.

La patronal del metall recorda a les empreses afectades que existeixen mecanismes per a intentar corregir aquesta desviació salarial, com la compensació i absorció, la modificació substancial de les condicions del contracte de treball en matèria salarial i/o la inaplicació de condicions de conveni.

Així mateix, Femeval ha traslladat a les centrals sindicals que la negociació del conveni 2023 i següents, que s'està abordant i que es va iniciar el passat 25 de febrer.

El conveni afecta 35.000 persones treballadores d'empreses de comerç del metall de la província de València, entre elles distribuïdors i comerciants d'equips, recanvis i accessoris per a l'automoció, concessionaris de vendes d'automòbils i lloguer de vehicles i camions.

També botigues d'electrodomèstics, empreses de tecnologia de la informació, proveïdors de material medicoquirúrgic, ferreteries, ortopèdies, magatzemista i comerciants siderometal·lúrgics, magatzemistes d'alumini, material elèctric i ferro, i comerciants detallistes.

També et pot interessar

stats