La patronal de l'oci valenciana xifra en 54 milions les pèrdues en els últims 6 mesos

Fotur assegura que "hi ha en joc" més de 700.000 llocs de treball i 25.000 empreses.

Imatge d'arxiu de discjòqueis en la discoteca Casablanca de Benicàssim
Imatge d'arxiu de discjòqueis en la discoteca Casablanca de Benicàssim / @casablancabenicasim (Facebook)

La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) quantifica en prop de 54 milions d'euros les pèrdues durant els últims sis mesos a conseqüència de les mesures adoptades per la pandèmia de la Covid-19. La patronal assegura que "hi ha en joc" més de 700.000 llocs de treball i 25.000 empreses i denúncia que la "falta d'interlocució" amb el govern espanyol i el Consell "fa més difícil l'actual situació".

En un comunicat, afirma que a l'actual situació de "caos econòmic i d'incertesa", el que preocupa el sector és la "indefinició encara" dels ERTO i el cost dels lloguers dels locals, "que ja és inassumible després de sis mesos sense activitat i sense flux de caixa".

La incertesa és total per al voltant de 450 pubs, 120 sales de festa, ball i discoteques, 189 salons d'esdeveniments i celebracions, 48 empreses d'espectacles, esdeveniments i orquestres, i 47 festivals a la Comunitat Valenciana, segons assenyala Fotur. A això cal afegir els artistes, intèrprets, executants, tècnics de so, personal de servei d'admissió, discjòqueis i productors, més els professionals de cuina i cambrers. Segons denúncia la patronal de l'oci, "tots es troben en uns llimbs i, el que és pitjor, una total incertesa a l'hora de la presa de decisions" i demana que els deixen treballar, perquè en cas contrari "estem abocats al tancament".

És per això que la patronal de l'oci reclama que per part del Govern d'Espanya i del Consell "es dicten resolucions clares i concises, a més d'un interlocutor vàlid per al sector, amb un pla urgent de viabilitat i reestructuració econòmica d'aquesta indústria".

També et pot interessar

stats