La patronal hotelera impugna els plecs del concurs dels viatges de l'Imserso

Asseguren que perden diners i reclamen percebre com a mínim 25 euros per persona i dia.

Per a les dues pròximes temporades s'han oferit més de 900.000 places de l'Imserso

La Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat) ha impugnat aquest dimecres els plecs del concurs dels viatges de l'Imserso. Asseguren que, amb les condicions establides per l'administració, perden diners i reclamen percebre com a mínim 25 euros per persona i dia. Amb aquest programa més de 180.000 pensionistes espanyols passen les vacances en hotels de la Comunitat Valenciana.

Segons denuncia la patronal, els plecs que volen impugnar lesionen greument els interessos del sector, a més de ser incompatibles amb el producte de qualitat que han d'oferir al vora milió de pensionistes que gaudisquen de les seues vacances.

La direcció de l'entitat assegura que els paquets que ofereix l'Imserso suposen una rebaixa de fins al 12 per cent sobre els preus del mercat. Una rebaixa que perjudica els empresaris de l'hoteleria que reben 22 euros per persona i dia, és a dir, tres euros menys del que consideren que haurien d'ingressar per tal de no perdre diners.

900.000 places per a les dues pròximes temporades

Per a les dues pròximes temporades s'han oferit més de 900.000 places agrupades en tres lots: les illes Canàries i les Balears, la costa peninsular i el turisme d'interior. El pressupost supera els 1.100 milions d'euros i inclou tant les aportacions de l'Imserso, un 20 per cent, com la dels pensionistes, un 80 per cent.

En l'anterior temporada, uns 400 establiments hotelers van participar en els viatges de l'Imserso. Una iniciativa que va generar la creació de 90.000 llocs de treball.

També et pot interessar

stats