La patronal CEOE confia que després del 10N hi haja "estabilitat i moderació"

Garamendi garanteix a València que els empresaris mantindran la "lleialtat institucional" al govern que isca de les urnes.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, s'ha reunit a València amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE)
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, s'ha reunit a València amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) / À Punt NTC

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, espera que després de les eleccions generals del 10 de novembre hi haja una situació d'"estabilitat i moderació". Així ho ha indicat després d'una trobada de treball a València amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE).

Garamendi ha garantit que la patronal mantindrà la "lleialtat institucional" al govern que isca de les urnes, encara que ha demanat a tots els partits que "s'asseguen en una taula i arriben a acords" per a evitar més eleccions en els pròxims quatre anys.

Sobre aquest tema, ha posat com a exemple el diàleg social, "amb 5.000 taules obertes a Espanya que creen la pau social, que és la millor infraestructura que es pot crear en aquest país". Garamendi espera per això que, després del 10 de novembre, els partits polítics s'asseguen amb les seues responsabilitats i "parlen de les coses importants que ens afecten a tots", com són les pensions, les infraestructures, la innovació, la formació.

La CEOE espera que no es cronifique l'eixida d'empreses de Catalunya

D'altra banda, el president de la patronal empresarial espanyola ha assegurat que veu amb "tristesa" les protestes dels últims dies a Catalunya i ha confiat que no es traslladen "moltes més" empreses a altres comunitats autònomes pel conflicte independentista. Així, ha recordat que Catalunya és un "gran motor" de l'economia espanyola i representa el 19% del PIB.

També et pot interessar

stats