El Parlament Europeu i el Consell arriben a un acord provisional per regular el lloguer turístic de curt termini

L’objectiu és millorar la transparència i ajudar les autoritats a recopilar informació sobre aquest sector

Un grup de turistes, al centre de València
Un grup de turistes, al centre de València / Europa Press

El lloguer d'habitacions i residències per curts períodes de temps s’ha disparat en els últims temps a través de plataformes en línia, impulsat en part per l’economia cooperativa. Si bé les reserves d'allotjament a curt termini ofereixen beneficis per als amfitrions i els turistes, poden generar també preocupacions per a certes comunitats locals, que ja lluiten per la falta d'habitatges assequibles.

Per aquest motiu, el Consell i el Parlament Europeu han arribat a un acord provisional per a un futur projecte de reglament que regule la recopilació de dades i l’intercanvi d’informació sobre aquests serveis de lloguer d'allotjament. L’objectiu de la proposta és millorar la transparència i ajudar les autoritats públiques a regular aquest apartat, cada vegada més important, del sector turístic.

“Tots guanyen amb l'acord de hui”, ha assegurat Rosana Morillo Rodríguez, secretària d'Estat de Turisme d'Espanya en funcions. Segons ha explicat, el nou reglament crea un conjunt de normes “únic i fàcil” per a les plataformes i facilita els procediments de registre per als amfitrions. “Una major transparència augmentarà la confiança dels viatgers i ajudarà les autoritats a dissenyar millors polítiques turístiques, a garantir la sostenibilitat social i mediambiental, al mateix temps que ajudarà a controlar l'activitat il·legal”, ha explicat. 

L'acord provisional aconseguit amb el Parlament Europeu ha de ser aprovat i formalment adoptat per totes dues institucions.

També et pot interessar

stats