La pandèmia provoca un augment de l'estalvi dels valencians

Els depòsits de les entitats a la Comunitat Valenciana creixen un 7,4% en el tercer trimestre de 2020, amb 118.000 milions d'euros.

Imatge d'arxiu d'una dona davant d'una oficina bancària
Imatge d'arxiu d'una dona davant d'una oficina bancària / Europa Press

Els depòsits en bancs, caixes d'estalvi i cooperatives de crèdit que operen a la Comunitat Valenciana han augmentat un 7,4% en el tercer trimestre de 2020, respecte del mateix període de l'any anterior, la qual cosa representa l’increment més gran dels últims tres anys. Els depòsits dels valencians en els bancs han arribat a la xifra de 118.000 milions d'euros, segons les dades de l'últim Butlletí de les Entitats de Depòsit de la Comunitat Valenciana elaborat per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

Per al director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez, les dades a l'alça dels depòsits reflecteixen "la reducció del consum que ha tingut lloc a causa, fonamentalment, de la pandèmia", ja que en èpoques d'incertesa "hi ha una tendència creixent a l'estalvi".

Els depòsits de les entitats a la Comunitat Valenciana suposen el 8,66% del total nacional, cosa que ens situa com el quart territori amb major volum. Atesa la tipologia de l'entitat, el 86% estan en bancs i caixes d'estalvi (102.000 milions), mentre que el 13,96% estan en cooperatives de crèdit (16.588 milions).

Les cooperatives de crèdit guanyen mercat

Les dades revelen també el fort impuls dels depòsits en cooperatives de crèdit que han crescut un 15,8% al setembre de 2020 en comparació amb el mateix mes de 2019. Aquest increment se situa per damunt de l'experimentat en el conjunt del país (13,6%), a causa del major arrelament històric d'aquestes entitats a la comunitat.

Pel que fa als crèdits, el Butlletí d'Entitats mostra un ascens interanual dels mateixos del 2,09% en el tercer trimestre de 2020 fins als 110.000 milions. Respecte al conjunt del país, els crèdits concedits per entitats radicades a la Comunitat Valenciana representen el 8,98%, i això fa que siga el quart territori per volum global.

Els crèdits concedits per cooperatives suposen menys en volum (11.183 milions) però experimenten un major creixement (3,11%). D’altra banda, els crèdits atorgats per bancs i caixes d'estalvi aconsegueixen un major volum (99.810 milions) però experimenten un menor creixement (1,97%). En el cas de les cooperatives de crèdit, la seua quota de mercat a la Comunitat Valenciana aconsegueix per primera vegada un 10,08%, la xifra més alta de tota la sèrie històrica que comença en 2006.

Tanquen una de cada 10 oficines bancàries en un any

D'altra banda, la xifra d'oficines bancàries ascendeix a 2.188, de les quals 1.147 estan situades a la província de València, 776 a la província d'Alacant i 265 a la de Castelló. En els últims dotze mesos la xifra d'oficines físiques a la Comunitat Valenciana ha descendit un 10%, en línia amb el procés de tancament d'oficines que es viu en el conjunt del país i en l'àmbit internacional.

També et pot interessar

stats