La pandèmia impulsa el sector de productes semifacturats i del tèxtil valencià

Un informe de Cambra de València destaca la importància de la digitalització en el procés d'exportació de productes.

La pandèmia impulsa el sector de productes semifacturats i del tèxtil valencià
La pandèmia impulsa el sector de productes semifacturats i del tèxtil valencià

Cambra de València ha presentat l'informe "Els productes exportats per la Comunitat Valenciana: Oportunitats post-Covid", en què destaca les principals oportunitats de negoci per a la Comunitat Valenciana després de la pandèmia que estem patint. Segons aquest informe, els canvis que s'estan produint en les cadenes de subministrament poden impulsar principalment els productes semifacturats destinats a l'exportació com ara les rajoles ceràmiques, però també les d'altres sectors semifacturats de fusta, alumini i els que incorporen algun tipus d'innovació i tecnologia, o que s'alineen amb la sostenibilitat mediambiental i la seguretat sanitària.

A més, també es poden veure beneficiats d'aquesta situació el sector del tèxtil i els dels productes com herbicides, insecticides, abonaments o productes de neteja.

Per això, l'informe matisa que la indústria exportadora ha d'aprofitar les noves tendències en l'àmbit internacional relacionades amb l'avanç en la digitalització i la generació de productes TIC.

Per al president de la Cambra, José Vicente Morata, la clau de l'economia futura passa per la internacionalització, que ja formava part de l'estratègia de negoci de les empreses valencianes i que ara "es convertirà en un factor fonamental per a la competitivitat de les nostres pimes".

Segons el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, aquests estudis "seran d'utilitat a les empreses valencianes en els seus processos de presa de decisions a l'hora d'adaptar les estratègies en un escenari de canvis i incerteses com l'actual".

També et pot interessar