El pacte amb la Xina protegirà vins, torrons i cítrics valencians

Concretament, es tracta dels vins DO València, Alacant i Utiel-Requena, els torrons Xixona i Torró d'Alacant, i el segell Cítrics Valencians.

VÍDEO | El pacte amb la Xina protegirà vins, torrons i cítrics valencians

Els vins DO València, Alacant i Utiel-Requena, els torrons Xixona i Torró d'Alacant, i el segell Cítrics Valencians estaran protegits a partir de finals de 2020, segons l’acord que han assolit la UE i la Xina.

En total, l'acord protegeix 100 denominacions d'origen europees a la Xina, de les quals dotze corresponen a Espanya, i 100 denominacions d'origen del gegant asiàtic en el bloc comunitari.

A més, la UE i la Xina han informat que quan es complisquen quatre anys de l'entrada en vigor d'aquest compromís, el seu abast s'ampliarà a 175 referències comunitàries, de les quals 36 pertanyen a Espanya.

"És un pas avant molt important en la protecció de les nostres declaracions de qualitat, en un mercat tan important com és la Xina", ha assenyalat el ministre en funcions d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

Planas ha incidit en el gran "potencial" del mercat xinés per al sector agroalimentari en el seu conjunt gràcies al creixement de la seua classe mitjana, en un moment en què és "crucial" obrir mercats.

També et pot interessar

stats