El Pacte de Toledo ratifica la revalorització de les pensions sobre la base de l’IPC

La comissió parlamentària tanca el preacord amb el suport de tots els grups excepte ERC.

Els pensionistes biscains, que realitzen una concentració setmanal per unes pensions públiques dignes, el passat 8 d'octubre a Bilbao
Els pensionistes biscains, que realitzen una concentració setmanal per unes pensions públiques dignes, el passat 8 d'octubre a Bilbao / Javier Zorrilla, Efe

La comissió del Pacte de Toledo s’ha reunit per a tancar la seua recomanació de vincular la revalorització de les pensions a l'IPC real. La reunió ha comptat amb el consens majoritari dels grups, excepte el dels republicans catalans, que no han descartat emetre un vot particular quan es voten totes les recomanacions al ple del Congrés. Segons ERC, la redacció del text del preacord, assolit a finals de setembre entre les diferents forces parlamentàries, és “ambigua” i no garanteix que les pensions pugen sempre amb l’IPC.

Després de molts mesos de debat, el passat mes, tots els partits, excepte ERC, arribaren a un preacord que establia la revalorització anual de les pensions sobre la base de l’IPC real. Esta mesura es presentava com el mecanisme que hauria de servir per a conservar el poder adquisitiu de les pensions. El text de la recomanació tancada hui inclou una esmena perquè puguen donar-se situacions en què s’acorden altres “accions de millora”, quan ho permeta la situació econòmica i amb l’oportuna cobertura legal, per tal “d’augmentar aquest poder adquisitiu”.

La Comissió del Pacte de Toledo ha decidit, a més, incloure tres noves recomanacions en la llista de 21, per a garantir que qualsevol govern ha de sotmetre’s al Parlament en una reforma de pensions, per a garantir que els joves rebran una pensió i per a introduir l’economia robotitzada en el sistema.

També et pot interessar

stats