Otos busca relleu per al seu forn, que està a punt de tancar

Si ningú es fa l’ànim, el 3 de març es quedaran sense aquest servei tan bàsic

El forn d'Otos fa dècades que serveix pa i altres productes / À Punt NTC

A Otos es quedaran sense forn a partir del 3 de març si no troben a ningú que vulga fer-se'n càrrec. Un dels actuals propietaris es jubila, i han decidit traspassar-lo. Està en perill la continuïtat d'un servei bàsic per als vora 400 habitants d’aquest municipi de la Vall d'Albaida. 

Si el 3 de març els germans Elies i Pep Pla no trobem nous forners que els relleven, el forn d’Otos tancarà. La jubilació d’Elies i el fet de no poder competir amb les grans superfícies està al darrere d’aquest tancament.

Elies ha explicat a À Punt amb pesar que la continuïtat de l’ofici està “més que malament”, perquè hi ha dies que no guanyen ni el jornal. “Aquest ofici l’han prostituït les grans superfícies”, afirma, mentre fa una llista dels municipis dels voltants on ja no hi ha forn, com ara Beniatjar i Bèlgida. El veïnat amb qui ha parlat À Punt està consternat perquè –diuen– han estat servint un pa molt bo durant dècades, a més d’altres productes de forn. 

María Inés Alfonso, alcaldessa d’Otos, afirma que no és l’únic servei que tanca aquest 2024, perquè des del 23 de gener no tenen caixer i només una unitat bancària mòbil els dona servei dues hores a la setmana, sempre que la cobertura mòbil ho permet. Una pèrdua de serveis que contrasta amb la fi del creixement vegetatiu negatiu del municipi i l’increment de la població. Així mateix, recorda que no hi hauria d’haver ciutadans de primera ni de segona, visquen al poble o a la ciutat.

També et pot interessar

stats