A Oriola, Torrevella i Benidorm és més rendible llogar que comprar una casa

Un estudi indica que llogar un habitatge compensa més que comprar-lo només en onze de les 107 ciutats més poblades d'Espanya

Habitatge de lloguer a Oriola
Habitatge de lloguer a Oriola / Fotocasa

Oriola, Torrevella i Benidorm se situen entre els municipis espanyols on compensa més llogar un habitatge que comprar-lo, segons un estudi de la taxadora UVE Valoraciones. L'estudi indica que llogar un habitatge ix més a compte que comprar-lo només en onze de les 107 ciutats més poblades d'Espanya.

Per a dur a terme l'anàlisi, la taxadora ha calculat la quota hipotecària que correspon a un crèdit del 80% del valor de l'oferta, amb duració de 24,58 anys i un tipus d'interés de l'1,52%, prenent com a referència el valor de juny publicat per l'Associació Hipotecària Espanyola i els preus del portal immobiliari Idealista d'oferta en venda i lloguer.

A partir d'ací, determina que una quota superior al 85% és un indicador fiable que, probablement, el lloguer és la millor opció en un municipi concret; un percentatge que resulta de dividir la quota hipotecària unitària entre el lloguer unitari.

La conclusió és que les millors opcions per als potencials inquilins són Sant Sebastià (110,2%); Getxo (98,7%), Sant Cugat del Vallès (95,6%), Marbella (92,2%), Palma (90,1%), Alcobendas (89,6%), Majadahonda (88,9%), Pozuelo de Alarcón (88,3%), Barcelona (87,8%), la Corunya (87%) i Santiago de Compostel·la (85,2%).

A les ciutats en què el percentatge està entre el 85% i el 75% també es considera que l'opció de llogar és també més favorable, com ara Oriola (83,8%), Torrevella (75,5%) i Benidorm (75,5%), a la Comunitat Valenciana.

L'estudi indica, no obstant això, que l'escassa oferta de lloguer pot fer que, en moltes ciutats, la idoneïtat actual de llogar canvie, en un termini curt de temps, a la compra com a millor opció.

També et pot interessar

stats