Organitzacions agràries expressen “malestar per la mala gestió” davant de la Conselleria d’Agricultura

La Unió, Ava-Asaja i Ccpv-Coag es concentren per a reclamar les ajudes promeses i mesures urgents contra la sequera

Cartell de la manifestació
Cartell de la manifestació / À Punt NTC

La Unió Llauradora i Ramadera, l’Associació Valenciana d’Agricultors (Ava-Asaja) i Ccpv-Coag es concentren este divendres a les 11:00 hores davant de la Conselleria d'Agricultura per a expressar “el malestar per la mala gestió” durant el primer any de legislatura de l’equip del departament dirigit per José Luis Aguirre, de Vox.

En un comunicat, les organitzacions agràries han manifestat que consideren que la Conselleria d'Agricultura és en estos moments un organisme “ineficaç, ineficient i irrellevant en el conjunt de la Generalitat”. Així mateix, demanen “un major suport i una millor gestió”, ja que afirmen que el sector agrari i el món rural de la Comunitat Valenciana requereixen unes polítiques i un suport econòmic que facen eixir de la crisi la major part dels cultius i sectors ramaders.

A més, reclamen que s’agilitzen les ajudes promeses que, asseguren, no s’han publicat ni concedit, i mesures urgents per a mitigar els efectes de la sequera. En proposen algunes, com ara línies d'ajudes per a compensar la pèrdua de rendiments en els sectors més afectats —vinya, raïm de taula, olivar, fruita seca, fruita de pinyol, cereal, ramaderia extensiva i apicultura— i per a les entitats de reg, a causa de l'augment del cost energètic.

Upa-PV no estarà present

La Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders (Upa-PV) ha comunicat que no participa en la concentració perquè considera que les altres organitzacions “han trencat la unitat d'acció” acordada pel sector.

Segons ha explicat en un comunicat, al març d'enguany, les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana acordaren convocar noves manifestacions en el futur i “mantindre la unitat d'acció” en defensa dels interessos comuns. Una decisió que van comunicar en roda de premsa.

Però, malgrat això, des d’Upa-PV afirmen que La Unió, Ava-Asaja i Ccpv-Coag han decidit convocar la concentració “de manera unilateral, sense informar ni comptar amb la resta de les organitzacions”. I consideren que esta conducta trenca la unitat d'acció que havien acordat i els allunya dels objectius comuns que persegueixen.

L'organització agrària diu que ha rebut la invitació a participar una vegada que la convocatòria de la manifestació s'ha fet pública. Però ha lamentat que no se li haja donat oportunitat d'opinar sobre els detalls de la manifestació, els arguments que la sustenten ni les reivindicacions que es plantejaran.

També et pot interessar

stats