Optimisme en la Generalitat pel futur de Ford Almussafes

Els sindicats consideren que la planta valenciana està millor posicionada que la resta de fàbriques a Europa davant de la reestructuració.

Els sindicats consideren que la planta valenciana està millor posicionada que la resta de fàbriques a Europa davant de la reestructuració | Europa Press
Els sindicats consideren que la planta valenciana està millor posicionada que la resta de fàbriques a Europa davant de la reestructuració | Europa Press

S'inicia la negociació per a reduir les plantilles d'Alemanya i del Regne Unit, tal com va anunciar la direcció als representants dels treballadors en la reunió de Colònia, una cita on no s'ha parlat de la situació de la factoria valenciana. Aquest fet l'ha qualificat de "molt bona notícia" el conseller d'Economia i Treball, Rafael Climent, en Les notícies del matí.  

En la reunió de Colònia no s'ha informat de reestructuració o retallada de treballadors a la planta d'Almussafes, per això el conseller s'ha mostrat confiat "però amb prudència" perquè aquesta decisió és resultat de la competitivitat demostrada de la factoria valenciana. 

Climent ha afirmat també que confia en les bones relacions que tant el govern central com el Consell mantenen amb la direcció de Ford a l'hora de dur a terme una possible reestructuració de la planta d'Almussafes, on la Generalitat ha invertit 54 milions d'euros en els últims quatre anys.

Situació favorable de la planta d'Almussafes

Optimista s'ha mostrat també el portaveu de CCOO de la Ford d'Almussafes, José Miguel Arocas, a pesar de l'anunci del tancament de la planta de Blanquefort (França) aquest estiu i la retallada de llocs de treball a la factoria a Alemanya i Regne Unit.  Segons el representant del sindicat, en declaracions a À Punt NTC Matí,, Almussafes té punts a favor respecte a les altres factories d'Europa. 

Destaca, per exemple, l'acord de competitivitat firmat en què es manté la fabricació del Ford Kuga, que suposa el 50% de la producció a la planta valenciana i que els situa "en bona posició" respecte d'altres plantes. També recorda que la factoria és la "més flexible" d'Europa i que s’hi fabriquen cinc models alhora. 

 

L'altre sindicat, UGT, assenyala que no serà "tan infantil" de pensar que "passarà de llarg la reestructuració". Ho diu el representant a la planta valenciana, Carlos Faubel, qui adverteix que les retallades poden arribar en els pròxims mesos, encara que reconeix que la situació dibuixada per Arocas col·loca Ford Almussafes en una situació favorable. 

Segons han indicat fonts sindicals a Les notícies del migdia, les retallades no se sabran fins a la primavera, quan ja s'haja constituït el nou comité d'empresa després de les eleccions sindicals, previstes per a final de febrer.

A la factoria valenciana confien que la competitivitat siga la seua garantia de futur. I és que la fàbrica d'Almussafes és l'única de tot Europa que té previst llançar enguany un model, el nou Kuga.

Moderada inquietud entre els proveïdors

Els proveïdors de la planta de Ford a Almussafes, representants pel Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA), han rebut amb "moderada inquietud" la reestructuració anunciada per la companyia en les plantes europees. 

Segons AVIA, l'anunci de Ford els dona un "impuls de tranquil·litat", ja que la factoria valenciana "és una de les més competitives" de la marca a Europa i la que té un ambient laboral "més estable".

També et pot interessar