Oltra i Climent viatgen a la Xina per a enfortir relacions econòmiques amb la Comunitat Valenciana

Es reuniran amb l'ambaixador d'Espanya a Pequín, l'oficina comercial d'Espanya a la Xina i responsables de l'Institut Confuci.

Oltra i Climent amb altres autoritats durant la inauguració del Congrés Go Global
Oltra i Climent amb altres autoritats durant la inauguració del Congrés Go Global / Cambra de Comerç d'Alacant

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, viatgen aquesta setmana a la Xina, concretament a la regió de Sichuan, per a participar en el "First Belt Sichuan International and Road Friendship and Cities Cooperation and Development Forum". L'expedició valenciana ix amb l'objectiu de reforçar la col·laboració econòmica amb aquesta zona en matèries com són agricultura, comerç, turisme i cultura.

Oltra i Climent, com a representants del govern valencià, participen en el fòrum coincidint amb els 25 anys de la signatura dels acords de cooperació de la província de Sichuan i la Comunitat Valenciana. La vicepresidenta i el conseller tindran una agenda de treball farcida d'assumptes fins al dijous 17 d'octubre per a tractar qüestions rellevants per a l'economia i cultura valencianes. Entre d'altres, es reuniran amb l'ambaixador d'Espanya a Pequín, Rafael Dezcallar de Mazarredo, amb l'oficina comercial d'Espanya a la Xina i amb responsables de l'Institut Confuci.

La Xina és el primer mercat d'Àsia per als productes valencians. El calcer, els pigments i els esmalts són els més sol·licitats per aquest mercat, juntament amb maquinària mecànica i vins. L'evolució de les exportacions en el 2018 quasi va duplicar la xifra de fa deu anys: durant aquest període, s'ha passat de 262 a 446 milions d'euros. Les dades corresponents al primer semestre del 2019 apunten a un creixement del 4% en el volum d'exportacions respecte a l'exercici anterior.

També et pot interessar

stats