Olivas assegura que va rebutjar inicialment fusionar Bancaixa amb Caja Madrid

L’exvicepresident executiu de Bankia veia “una complexitat important” en l’operació.

VÍDEO | Olivas assegura que va rebutjar inicialment fusionar Bancaixa amb Caja Madrid

L’exvicepresident executiu de Bankia, José Luis Olivas, ha assegurat que en un primer moment es va oposar a la petició del Banc d'Espanya de fusionar Bancaixa, de la qual estava al capdavant, amb Caja Madrid i la resta d'entitats que van donar lloc al grup financer.

En la seua declaració davant de l'Audiència Nacional, ha explicat que li va dir al subgovernador del Banc d'Espanya, Javier Aríztegui, que no ho veia “perquè Bancaixa era solvent, tenia un 52% de solvència per damunt de l'exigida”.

Així mateix, Olivas ha assegurat que veia “una complexitat important” en una operació que suposava “la integració de set caixes diferents, amb sistemes informàtics diferents i amb auditors diferents”.

Segons l’exvicepresident executiu de Bankia, aquests van ser els motius pels quals va dir ‘no’ a la integració. A més, ha recordat que “havia de parlar amb les autoritats de la Comunitat Valenciana”.

No obstant, “als pocs dies”, el llavors governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, li va insistir en la fusió de Bancaixa amb la resta d'entitats. Finalment, va respondre que s'integraria en el grup “si no hi havia més remei”. 

Però com que Olivas era president no executiu, no tenia la potestat per a prendre una decisió d’aquesta envergadura, sinó que havia de traslladar-ho al consell d'administració de Bancaixa i obtindre, a més, les autoritzacions de les autoritats valencianes. 

“Li vaig dir al governador que tindria dificultats en el consell i davant de les autoritats valencianes quan plantejara aquesta qüestió i que esperava que m'ajudara per a aconseguir els suports. Ell em va dir que no em preocupara i vaig traslladar la proposta al consell, que per unanimitat va aprovar l'acord d'integració”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats