Nules estrena una fira dedicada a la clemenules

L'acció vol donar suport al sector citrícola amb aquesta varietat de fruita com a protagonista

Nules celebra la primera fira dedicada a la varietat clemenules
Nules celebra la primera fira dedicada a la varietat clemenules
18 de gener 2019 - 21:49

A Nules, a la Plana Baixa, comença aquest divendres una nova acció que dona suport als cítrics i als llauradors. Es tracta de la primera fira al voltant de la clemenules, una varietat de mandarina a la qual se li vol donar més visibilitat i posar en valor. Sobre això, el regidor d'Agricultura de Nules, César Estañol, ha remarcat que amb la fira es vol “que tothom conega la versatilitat que té la clemenules, en aquesta fira s’ofereixen diferents alternatives i possibilitats amb productes gastronòmics fets amb clemenules”.

De fet, a la fira es poden trobar melmelades, mel, cervesa, vi, licors i dolços elaborats amb clemenules que es poden degustar i adquirir. També està present l’Associació Local de Llauradors, que a més de vendre clemenules informarà als interessats de la situació actual per la que travessa el sector i de la manifestació convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que tindrà lloc dilluns 21 de gener. Ja que la fira pretén reivindicar un producte de qualitat però mostrar la situació de crisi que patix. El regidor d'Agricultura de Nules assegura que els llauradors estan fent un gran esforç per a mantindre's i renovar-se.

Activitats per a tota la família

La fira, que estarà en marxa tot el cap de setmana, té propostes per a tots els gustos. Entre les diferents activitats que es realitzaran cal destacar la presentació del conte Per què és de Nules? de Mònica Mira, o l’espectacle de cuina en directe amb la xef Balbina Cano del restaurant Casa Rabita, de Nules. Els més menuts també poden gaudir de tallers d’animació infantil i concursos d’escórrer taronja.

També et pot interessar

stats