La nova terminal de passatgers del port de València tindrà quatre molls

Ix a licitació la concessió de la terminal, que podrà acollir dos vaixells de creuer i dos ferris el mateix dia.

Port de València en una imatge d'arxiu
Port de València en una imatge d'arxiu / @AutPortValencia (Twitter)

La nova terminal pública de passatgers del port de València tindrà com a mínim quatre molls i podrà acollir dos vaixells de creuer i dos ferris el mateix dia. La concessió de la instal·lació ha eixit a licitació aquest dimecres i s'atorgarà per un termini de 35 anys, prorrogables a un màxim de 50 anys, segons ha informat l'Autoritat Portuària de València (APV).

Se situarà en una superfície total de 100.000 m² entre el moll de Ponent i el moll de l'espigó del Túria, a la zona abans ocupada per la drassana d'Unión Naval de Valencia.

La nova terminal estarà destinada a atendre el trànsit de creuers, les línies regulars amb les Balears i Algèria i el trànsit rodat. Per a això, haurà de disposar almenys de quatre molls i un almenys haurà de permetre atracar un creuer de 360 metres d'eslora i un altre almenys de 250 metres.

Edifici per a la recepció de passatgers

El plec contempla un edifici per a la recepció de passatgers amb àrea per a equipatges, control de seguretat i espai per a duanes i per als cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Pel que fa a l'àrea exterior, la terminal haurà de disposar de zona d'aparcament almenys de 100 places, zona d'estacionament per a autobusos i transport col·lectiu, parada de taxis, i una zona d'espera per a passatgers de línia regular internacional per a l'operació Pas de l'Estret amb 600 places d'aparcament, zona recreativa infantil i zona de restauració i serveis.

També et pot interessar

stats