La nova estratègia del sector minorista comporta tancar nombroses botigues en tot Espanya

Les multinacionals aposten pel comerç en línia, reduint la plantilla de les botigues físiques i abocant milers de treballadors a l'ERO

ERO en el sector minorista
19 de maig 2021 - 18:17

Els treballadors i treballadores de l’anomenat sector minorista han eixit a manifestar-se per les grans reduccions en la plantilla d’empreses com ara H&M, el grup Inditex, Imaginarium, perfumeries Douglas, El Corte Inglés, etcètera. Denuncien els despatxaments per qüestions merament organitzatives i els contractes low-cost, que els permeten a les empreses que els isca més barat.

Amb l’esclat de la pandèmia, també la forma de consumir ha patit un canvi dràstic en tot el món, ja que la societat ha hagut d’adaptar els propis hàbits de consum a la nova situació generada per la Covid-19, procurant recórrer a les compres per Internet i evitant les aglomeracions. 

Ara més que mai, el comerç en línia cobra força i les botigues físiques, malgrat els esforços per mantindre el nivell de vendes, noten les seqüeles que la pandèmia ha ocasionat als establiments. Per aquest motiu, nombroses multinacionals de tot Espanya es plantegen tancar botigues amb l’objectiu d’adaptar-se a les noves formes de consum i atendre una societat bolcada en l’entorn digital.

També et pot interessar

stats