Els nous perfils professionals més demandats a la Comunitat Valenciana

Al territori hi ha més de 19.000 llocs de treball per cobrir, sobretot al sector sanitari, informàtic i el de la gestió i administració

Informe sobre els canvis en els perfils professionals / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana hi ha més de 19.000 llocs de treball per cobrir. Els sectors amb més oferta són el sanitari, la informàtica i la gestió i l'administració. Els empresaris reclamen que la formació avance al mateix ritme que el mercat laboral i que s'aposte per la formació professional dual. El gran problema, reclamen, és trobar perfils professionals qualificats.

El president de la comissió d’Indústria de la CEV, Vicente Lafuente, afirma que tenen “moltíssims llocs de treball, sobretot en el sector metal·lúrgic, prop del 78% dels llocs es queden sense cobrir”. A la indústria es demanen treballadors amb formació professional de grau mitjà o superior.

També el sector hoteler, un dels motors econòmic del territori, dona ocupació a unes 20.000 persones a la Comunitat Valenciana. Tot i això, Nuria Montes, secretaria general de la patronal hotelera Hosbec, afirma que “nosaltres calculem que un terç d’aquests llocs de treball poden no cobrir-se i ja no es van cobrir l’any passat”.

Des de la Fundació CEOE, Fátima Bañez apunta que "un de cada cinc llocs de treball es cobreixen amb dificultats perquè no es troben els perfils tècnics, els perfils adequats”. L’estudi fet per aquesta institució i CaixaBank explica que els llocs de treball actuals no desapareixeran, simplement es transformaran. Oriol Homs, investigador, ha assenyalat que “totes les persones que estan treballant hauran de reciclar-se per a adaptar-se a eixos canvis, canvis en els continguts de les professions”. Homs assegura que no és que apareixeran noves professions que encara no es coneixen, sinó que les actuals canviaran.

Els empresaris demanen que s'aposte per la formació professional dual, que crearà dos milions de llocs de treball fins al 2030. 

També et pot interessar

stats