El nou subsidi per a parats majors de 52 anys entra en vigor aquest dimecres

Consisteix en una ajuda de 430 euros mensuals.

VÍDEO | El nou subsidi per a parats majors de 52 anys entra en vigor aquest dimecres

El nou subsidi per a parats majors de 52 anys entra en vigor aquest dimecres després de publicar-se en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El subsidi consisteix en una ajuda de 430 euros mensuals. El govern espanyol calcula que el subsidi beneficiarà quasi 380.000 persones (114.000 podran accedir en aquest moment i 265.465 veuran millorades les prestacions, així com 12.000 persones que cobren de manera parcial i ara percebran subsidi a temps complet). El cost estimat de la reforma és de 348 milions d'euros. 

Aquestes són les principals novetats que hi incorpora:

-Accés al subsidi als 52 anys i no als 55. Així mateix, suprimeix el requisit de tindre els 52 anys complits en el moment del fet causant i elimina els percentatges aplicables a la quantia del subsidi quan el beneficiari prové d'un treball temporal. 

- Es podrà percebre fins al compliment de l'edat ordinària de jubilació. L'anterior es podia veure interromput en el moment en què es puga accedir a qualsevol modalitat contributiva de jubilació i donava lloc a jubilacions anticipades forçoses. 

- S'elimina la consideració de les rendes de la unitat familiar per a l'accés al subsidi.

- La cotització per jubilació durant la percepció del subsidi passa del 100% al 125% de la base mínima de cotització en cada moment.

D'altra banda, les bonificacions a desocupats de llarga durada i a la conversió de contractes eventuals en indefinits (o fixos discontinus) entraran en vigor a partir de l'1 d'abril.  Aquestes són:

- 1.300 euros anuals durant tres anys a les empreses que contracten de manera indefinida persones desocupades inscrites en el servei d'ocupació almenys 12 mesos.

- 1.500 euros anuals durant tres anys a les empreses que contracten una dona de manera indefinida, si aquesta està inscrita en el servei d'ocupació almenys 12 mesos.

- 480 euros anuals durant dos anys per a les empreses que convertisquen en indefinits els contractes a treballadors per compte alié inscrits en el sistema especial agrari, si ho fan abans de l'any 2020. En el cas de dones la bonificació serà de 640 euros anuals.

També et pot interessar

stats