Nou rècord anual del preu de la gasolina després de 16 setmanes consecutives a l’alça

El preu mitjà del litre del carburant se situa en 1,358 euros, al nivell d’octubre de 2014.

Nou rècord anual del preu de la gasolina després de 16 setmanes consecutives a l’alça
Nou rècord anual del preu de la gasolina després de 16 setmanes consecutives a l’alça

El preu de la gasolina ha encadenat la setzena setmana a l’alça, fins arribar als 1,358 euros el litre, un nou rècord anual. Només aquesta setmana s’ha encarit un 0,37% de mitjana, la qual cosa situa el carburant en nivells que no es veien des d’octubre del 2014, ara fa cinc anys, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollits per Europa Press.

D’altra banda, el litre de gasoil arrossega la quarta setmana de pujades, després d’una breu interrupció de la tendència alcista que registra des de gener. S’ha incrementat un 0,07% i se situa en els 1,258 euros.

El preu de la gasolina i gasoil no para de créixer des de principi d’any, quan va trencar l’espiral a la baixa que havia dut a un abaratiment des d’octubre del 13% i el 12% respectivament.

Els experts atribueixen una part d’aquesta tendència alcista a l’entrada en vigor el primer de gener de la nova fiscalitat que grava el consum d’hidrocarburs i que va ser regulada per l’anterior govern del PP en els pressupostos de 2018. Des d’aleshores aquesta situació s’ha traduït en un augment de 10 i 22 cèntims per litre de gasolina i gasoil, respectivament, segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). D’acord amb el regulador, aquesta modificació impositiva ha fet que, malgrat que els preus abans d’impostos han disminuït, s’ha produït un augment dels preus de venda al públic.

També et pot interessar