Nou empreses emergents busquen finançament en la jornada d'inversors organitzada per Juan Roig

La intel·ligència artificial i la sostenibilitat són les que més inversors atrauen

Els inversors busquen creixement de manera eficient, segons els experts / À Punt NTC

Nou empreses emergents han tingut l'oportunitat de presentar els seus projectes davant 250 inversos de tot Espanya. Ha sigut en l’Investors Day, una jornada celebrada aquest dijous i organitzada per angels, la societat inversora del president de Mercadona, Juan Roig. 

Pepe Peris, director general d'angels, ha explicat que a diferència de l’any anterior, en què es va invertir un milió d’euros, enguany la xifra s’ha duplicat. Això sí, amb un context econòmic complicat, les regles del joc s'han endurit i els inversors que busquen talent per a invertir ara són més exigents. Ander Michelena, cofundador del fons All Iron Ventures, ha explicat que abans “era més senzill aconseguir el finançament, mentre que ara els inversors ens trobem més refugiats. Es buscava el creixement, sense importar quasi allò que es gastarà, mentre que ara el que busquem és créixer però de manera eficient”. 

Entre els sectors més atractius, han destacat la intel·ligència artificial i la sostenibilitat. Álvaro Arrescurrenaga, CEO de Voicit, ha explicat com en el seu projecte, aprofiten l’àudio d’una conversa telefònica i el transcriuen, “per a generar un resum automàtic de la reunió”. 

Al mateix temps Juanjo Mestre, CEO de Dcycle, ha contat com “emprem la tecnologia perquè totes les companyies controlen la seua sostenibilitat de manera més fàcil”.  

També atrauen noves inversions les empreses consolidades que volen créixer més i més ràpid. “Som 300 persones en l’equip i la facturació d’enguany estarà per damunt dels 40 milions d’euros”, ha dit Goiko LLobet, CEO de Growpro.

En deu anys, Lanzadera ha accelerat més de 1.300 empreses, que han aconseguit captar 700 milions d'euros d'inversió.

També et pot interessar

stats