Norwegian reobrirà el 28 de juliol les bases d'Alacant i Màlaga amb dos avions

Es mantindrà l'ocupació per a 234 treballadors encara que se'ls aplicarà un ERTO fins a abril de 2022, quan l'aerolínea calcula que augmentarà a sis avions

Avió de l'aerolínea Norwegian en una imatge d'arxiu
Avió de l'aerolínea Norwegian en una imatge d'arxiu / Twiter: @Norwegian_ES

La companyia aèria Norwegian ha anunciat que reobrirà el pròxim 28 de juny les bases operatives d'Alacant i Màlaga, on temporalment tindrà una activitat de dos avions. Segons ha informat l'aerolínia, en aquestes bases es mantindrà l'ocupació per a 234 treballadors, encara que se'ls aplicarà un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins a abril de 2022, quan Norwegian calcula que passarà de l'activitat actual de dos avions a sis en totes dues bases.

D'altra banda, la companyia reduirà la seua plantilla a Espanya entre 817 i 975 treballadors, segons les diferents xifres que manegen empresa i sindicats, després d'aconseguir un acord amb els representants dels treballadors, pel qual la companyia aèria de baix cost mantindrà la seua activitat a Espanya.

Segons les dades de l'empresa, després de "netejar" les xifres d'empleats (per situacions d'excedències i baixes anteriors, entre altres raons) la plantilla a Espanya estava composta per 1.249 persones, de les quals eixiran mitjançant l'ERO 817. Les xifres tant del Sepla, en representació dels pilots, com d'USO, en nom dels tripulants de cabina de passatgers (TCP), situen la plantilla en 1.406 persones i els acomiadaments sumen 975.

En el que sí que coincideixen les dues parts és que es mantindran un màxim de 434 treballadors, després de reduir l'ERO en 216 persones sobre els plans inicials de la companyia nòrdica de baix cost. Dels quals, 200 són tripulants de cabina i els 16 restants, pilots.

Els treballadors inclosos en l'ERO tindran una indemnització per acomiadament de 30 dies per any treballat i una borsa d'ocupació que serà regulada per antiguitat. L'adscripció a l'ERO serà inicialment voluntària, com a primer criteri, i forçós, fins a cobrir l'expedient.

Un 80% dels pilots han ratificat, segons el Sepla, l'acord que alterna sis mesos de suspensió de contracte amb tres mesos de jornades reduïdes fins a l'estiu de 2023. Inclou també la reducció de la jornada laboral i del salari d'aquest col·lectiu en un 80% durant els mesos d'activitat.

També et pot interessar

stats