Noranta empreses espanyoles del sector del taulell participen en la fira Cersaie de Bolonya

La principal participació forana correspon a empreses espanyoles, i la majoria són de Castelló.

La fira Cersaie és una de les fires internacionals del taulell més importants
La fira Cersaie és una de les fires internacionals del taulell més importants

Un total de 91 empreses espanyoles de taulells i paviments ceràmics participen enguany en la 35 edició de la fira Cersaie, una de les fires internacionals del taulell més importants, que se celebra aquesta setmana a Bolonya (Itàlia). En 2017 l'esdeveniment va registrar més de 111.000 visitants de 180 països diferents.

Un any més, el grup format per les empreses ceràmiques espanyoles constitueix la principal participació forana en la mostra, segons ha informat l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer). A més, la major part de les empreses són de la Comunitat Valenciana i, concretament, de les comarques de Castelló. 

Aquesta fira és el termòmetre per a saber com evolucionarà el mercat de l'exportació a curt i mitjà termini. Les notícies del matí ha entrevistat  Miguel Álvaro, cap de producte i director de màrqueting d'Argenta Cerámica. "Hi ha incertesa per la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, i també per la qüestió del Brexit. En qualsevol cas, pensem que això és temporal i conjuntural, perquè el creixement de la ceràmica a escala mundial va bé tots els anys. Una dada important és que l'any passat es van batre rècords de venda de maquinària ceràmica", ha afirmat Álvaro.

Respecte a les noves tendències, Miguel Álvaro ha assegurat que, en contraposició al minimalisme, "el color torna amb molta força. Estem bevent d'estils més retro i més clàssics".

També et pot interessar

stats