Només el 23% de les empreses valencianes estan entre les més competitives d'Espanya

Un estudi de l'IVIE conclou que el teixit empresarial valencià es caracteritza per estar integrat per negocis familiars.

Només el 23% de les empreses valencianes estan entre les més competitives d\'Espanya
Només el 23% de les empreses valencianes estan entre les més competitives d'Espanya

Només el 22,9% de les empreses de la Comunitat Valenciana aconsegueixen estar entre les més competitives de l'estat espanyol. Aquesta és la conclusió a què ha arribat un estudi de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), que estableix també que el teixit empresarial valencià es caracteritza per estar integrat per empreses familiars amb plantilles de menys de 50 persones i un equip directiu poc professional. 

Alejandro Escribá, investigador de l'IVIE, assenyala que la Comunitat Valenciana no està lluny de la mitjana nacional, però sí “prou lluny dels referents més competitius del país” com ara el País Basc, Madrid o Catalunya.

Si posem la lupa en l'informe, veiem que el 5% de les empreses valencianes no són familiars. En general, es tracta de negocis que tenen millor rendibilitat a curt termini i són normalment de gran volum. 

La resta, el 95%, són gestionades per una família. “Això és un handicap important per la mitjana competitiva, ens falten recursos per a invertir en recerca i desenvolupament”, lamenta Escribá.

Un exemple de tecnologia i innovació

La tecnologia i la innovació també són factors molt importants. Un exemple de bones pràctiques és l'Institut de Medicina Genòmica (Imegen), especialitzada en el diagnòstic genètic d'una malaltia.

Mari Carmen Álvarez, responsable de projectes d'Imegen, indica que la companyia sempre ha pres com a senya d'identitat “la inversió en noves tecnologies, en I D i en l'aplicació del procés tecnològic en les nostres activitats diàries”.

També et pot interessar

stats