Només el 23% de les empreses valencianes arriba a la mitjana espanyola en competitivitat

Segons un estudi, les firmes valencianes tenen una "escassa orientació" en activitats dirigides a la tecnologia i el coneixement.

Imatge d'arxiu d'un polígon industrial valencià
Imatge d'arxiu d'un polígon industrial valencià

Només el 23,4% de les empreses valencianes se situa en el nivell de competitivitat de la mitjana a l’estat espanyol, i no s'observa una tendència favorable que permeta reduir aqueixa diferència.

Segons l'Observatori sobre Govern, Estratègia i Competitivitat de les Empreses (GECE), impulsat per Bankia i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), un dels motius que sembla reduir la competitivitat de les firmes valencianes és la seua "escassa orientació" cap a la realització d'activitats intensives en tecnologia i coneixement.

Mentre en el territori valencià el valor afegit de les empreses que operen en sectors industrials d'alta tecnologia no supera l'1%, el pes de les empreses d'aquest tipus a Espanya se situa en el 6,4%.

Les empreses de creació recent no estan contribuint a reduir la diferència, ja que només el 29,5% del valor afegit generat per les empreses valencianes de menys de cinc anys s'associa a sectors intensius en tecnologia, enfront del 33,5% de l'observat a escala estatal.

A més, persisteix el problema de l'escassa dimensió de les empreses, amb una grandària mitjana de 20,1 treballadors en 2017, enfront dels 25,7 empleats de les empreses espanyoles.

També et pot interessar